Krijg nu gratis mijn boek
'Gelukkig druk?! - een aanzet tot werkdrukbeleid'

Tijdsgebrek is de factor die zorgt voor werkdruk. Maar tijd kan ook positief beïnvloed worden, kan ruimte en inspiratie bieden, zowel objectief als subjectief, zowel op individueel niveau, als op team- en organisatieniveau. De auteurs pleiten voor een andere aanpak:  een zogenaamd waarderend werkdrukbeleid dat een hefboom vormt voor de ontwikkeling van mens en organisatie.

testimonials

Wat anderen er van vinden

Het boek geeft inzicht in hoe je dat werkdruk-spel zo goed mogelijk kunt laten verlopen, als organisatie, als teamleider en als individuele medewerker. Dan ontstaat er een zogenaamd waarderend werkdrukbeleid waarbij belasting en belastbaarheid van medewerkers in balans zijn. De Winter c.s. stellen dat individuen zelf verantwoordelijk voor hun eigen vitaliteit, effectiviteit en inspiratie. De meerwaarde van organisaties zit in het kader er omheen. De kwaliteit daarvan wordt bepaald door de kwaliteit van de regelkringen op organisatie-, team- en individueel niveau. De Winter c.s. merken op dat MTO’s en RI&E’s niet altijd geschikt zijn en soms zelfs contraproductief. Zij pleiten voor onderzoek en analyse van die regelkringen, bijvoorbeeld met hulp van Archimedes. Op basis van een goede analyse kunnen de regelkringen dan met een klein zetje op de goede plek een maximaal hefboomeffect hebben, met een maximale waardecreatie voor de klant tot gevolg. En daar wordt je dan weer gelukkig druk van!.

Hanneke Dijkman - op Bol.com

Het kleine handzame boekje is duidelijk bedoeld voor organisaties die werkstress, een doorgeschoten vorm van werkdruk, zien als uitwas van ons systeem, daarmee worstelen, maar niet precies weten hoe het veelkoppige monster van de werkdruk aan te pakken. De integrale, onderzoekende, dialogische methode leidt via overzicht en inzicht naar invloed en overvloed (geluk). Met een nieuwe kijk op werkdruk, gekoppeld aan een reeks van beproefde instrumenten dragen De Winter c.s. bij aan het ontwikkelen van een werkdrukbeleid. Iets waar het tot dusverre en om boven genoemde reden nooit van heeft kunnen komen.Meer een boek dus voor strategisch aangelegde leiders en medewerkers dan voor no nonsense managers en uitvoerders. Maar zeker ook een boek voor klassieke, versleten ondersteunende organisaties en instituties die nog steeds vastzitten in het oude gesegmenteerde en hiërarchische denken over de organisatie van arbeid.

Paul Misdorp - op Managementboek

Dit e-boek wil je gratis krijgen - vul hier je gegevens in.

>