Een team veerkrachtiger maken met de Veerkrachtscan 

Marian pater

docent

Omdat de druk hoog is en veranderen taai, richten veranderkundigen zich terecht op veerkracht.

De scan brengt samenhangend de kansen en uitdagingen in het veranderlandschap in beeld.

De route maken we samen.

Maarten de Winter

Veranderstrateeg | Veerkracht

De Veerkrachtscan brengt het veranderlandschap in beeld.
De route maken we samen.

De veerkrachtscan is een kort vragenlijstonderzoek naar individuele en organisatieveerkracht en naar de ruimte en het perspectief voor veerkrachtversterking. De basis zijn gevalideerde vragen over zeven thema's die bij veerkracht een rol spelen. Samen geven die inzicht in het veranderlandschap en de beschikbare realiteitszin, aandacht en hoop.

Deelnemers ontvangen direct een persoonlijk handelingsperspectief. De organisatie nodigt hen of een doelgroep uit voor een gesprek gericht op kansen voor gezamenlijk uit te voeren verbeterplannen, in teams of waardeketens.

De veerkrachtscan biedt waardevolle inzichten aan deelnemers en veranderkundigen om te navigeren in het veld van organisatieontwikkeling, zowel individueel als gezamenlijk.

grafiek veranderkracht

Persoonlijk rapport

Deelnemers ontvangen direct na afloop een persoonlijk rapport met hun veerkracht op de zeven thema's. In het rapport worden ook vier persoonlijk geselecteerde, gerichte ontwikkelvragen naar voren gebracht. Deze bieden een veerkrachtig handelingsperspectief.

Team- en/of organisatie-analyse

De team- en/of organisatieanalyse brengt het veranderlandschap in beeld. Met behulp van data-analyse worden patronen zichtbaar. Dat start het gesprek over begaandbare routes voor de ontwikkeling van veerkracht.

Beter veranderen

Na het uitvoeren van een interventie in een team, waardeketen of doelgroep, wordt een eindmeting gedaan om nog effectiever te kunnen worden in het oplossen van problemen en vraagstukken.

Over  Maarten de Winter

"In organisaties spelen voortdurend vraagstukken en dilemma's. Ondersteund door analyses en met oog voor gemeenschappelijke en verschillende belangen, ontstaawegen die naar oplossingen leiden. Daar worden mensen veerkrachtig van en daar draagt de veerkrachtscan aan bij.  Veerkracht College begeleidt veranderkundigen om de scan in te zetten of voert het onderzoek met hen uit."

vrouw in gele jas voor tulpenveld op haar knieën poserend

Integraal ontwikkelen gaat met kleine stappen vooruit.
Toch zit je soms ook vast en stagneert de ontwikkeling.
Ik heb de veerkrachtscan toen ingezet en dat heeft geholpen om meer mogelijkheden voor integrale ontwikkeling te zien.
Ik ben daardoor hoopvoller gestemd en we gaan weer verder.

Hester Jansen ‧ Plaatsvervangend Vestigingsdirecteur, Dienst Justitiële Inrichtingen

Waarom de Veerkrachtscan 

invullen?

Beleven

De veerkrachtscan maakt jou duidelijk wat de thema's en zijn waaraan je kunt werken en met welke intenties je die het best kunt benaderen. Gericht en met focus. En je krijgt een handelingsperspectief. Onze teaser is gratis. Mooi toch?

Verkennen

Als je belangstelling hebt voor een scan in jouw team of organisatie, verkennen we de mogelijkheden van jouw en onze rol daarin samen, Onze gratis teaser of de voledige scan. Van veel zelf doen tot helemaal ontzorgd.

Maatwerk

We kunnen zowel inhoudelijk als in aanpak ingaan op specifieke wensen. Uiteraard voldoen we helemaal aan GDPR. We hebben inmiddels een flinke database en ervaringen met organisaties. Doe ook mee en leer van de successen en valkuilen van andere organisaties.

Waar wacht jij nog op?
Versterk jezelf en jouw organisatie
met de Veerkrachtscan!

>