Doe ook mee met het
Online Lunchgesprek

Hoe ontwikkelen organisaties veerkracht en welke rol wil jij daar in spelen? Tijdens onze online lunchbijeenkomsten in kleine groepen kun je proeven aan onze integrale benadering. Een alumnus doet mee. We nemen ruim de tijd om in te gaan op  jouw (praktijk)vragen en geven ruimte aan dialoog. 

Lunchgesprekken zijn kosteloos en worden slechts 5 maal per jaar georganiseerd. We gaan ook kort in op de opzet van de 4e Leergang 'Veerkracht Versterken'.

De inhoud van eerdere lunchgesprekken in 2023

Anne Marie Reus, Marianne Schulpen, Heidi Sprekelmeyer, Inge van de Pol, Sonja van Deursen-Stolk, Wim Luteijn en Ruud Niewold voerden een gesprek over een praktijkcase

"Hoe ontwikkelen we veerkracht, als medewerkers wel de veren hebben, maar niet de ruimte hebben om te vliegen?".

Deze vraag bracht het gesprek op aktie onderzoek als mogelijkheid om met kleine stappen de ruimte en het probleemoplossend vermogen iets te vergroten.

Door de patronen en mentale modellen die tijdens dit actie-onderzoek zichtbaar worden te bespreken met het leiderschap, worden hoopvolle vervolgstappen dan mogelijk.

Tijdens dit lunchgesprek vanmiddag hebben Debby Bijker, Tedske van Dalen, Marjoleine G., Julian Kippuw, Jeltje Minnesma, Bea Oortwijn en Susan Timmerman zich - geholpen door Marion van den Wittenboer en Maarten de Winter - gebogen over veerkrachtversterking in hun organisatie of situatie.

Zij brachten hun eigen vraagstukken in op de thema's veranderbereidheid van medewerkers en voorbeeldgedrag van leiders.
Het leverde een leerzaam gesprek op.

Iedere verandering begint bij een goede vraag en een goed gekozen vraag kan een keerpunt betekenen in het omgaan met deze problemen en vraagstukken.

Hartelijk dank voor jullie actieve deelname met luisteren, suggesties en humor. 

15 mei 2023  Veerkracht lunchgesprek op LinkedIN

"Er is een grote behoefte bij vakprofessionals om de dialoog met elkaar aan te gaan over concrete vraagstukken."

Marjolein Berendrecht, Yolanda Buchel, Susan Opgenoorth, Danielle van der Winden, Tiny van Dulmen en Jacquelin Zents voerden een gesprek over de ontwikkeling van #veerkracht in hun (klant)organisaties, met Laura Jacobs-Almering en Maarten als gespreksleiders.

Twee door de deelnemers ingebrachte actuele vragen stonden vandaag centraal:

1.) Kan ik de interventies mindfullness (persoonlijke veerkracht) en proces- en structuurverbetering (organisatieveerkracht) gecombineerd inzetten en in welke volgorde?

2.) Wat is een mogelijke inhoud van een te ontwikkelen leiderschapsprogramma in een technisch georienteerde organisatiecultuur?


We bespraken hoe we de klant houvast kunnen bieden om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun vraagstuk en de benodigde perspectiefwisselingen en volgorde bij de aanpak daarvan.

Een eerste idee is om helpende en belemmerende patronen als inhoud voor het leiderschapsprogramma te gaan verkennen. Om te beginnen met literatuurstudie.

Doe mee met het volgende Lunchgesprek

laptop met meerdere deelnemers aan een videogesprek

schriJf je in
[klik hier]

  • "Interessante dingen gehoord. Vooral kijken naar oplossing. Ook verhalen van anderen/casuistiek en vragen stellen en aanpak bepalen. Leerzaam."
  • "De woorden die jullie gebruiken geven me taal om een patroon bespreekbaar te maken."
  • "De vraagstukken worden goed opgepakt en samengevat tussendoor."
  • "Ik vond het een interessante manier om met elkaar te praten over veerkacht. Leuk om mensen te leren kennen die vanuit andere perspectieven kijken naar de casus."
  • "Heldere inleiding; goed en scherp gesprek"
  • "Zeer positief, kijk op veranderen spreekt mij aan."Reacties van eerdere deelnemers

>