Succesvol veerkrachtbeleid

Wil je het veerkrachtbeleid van de organisatie tegen het licht houden om het te verbeteren? Schrijf je dan in voor de studiedag succesvol veerkrachtbeleid. 

Werkgevers herkennen hun eigen belang bij het voorkomen van ziekte door psychosociale arbeidsbelasting echt wel. Het werk moet worden gedaan, personeel is schaars en een zieke werknemer wordt node gemist. Wanneer een werkplek goede kwaliteit heeft, is niet alleen het verzuim, maar ook het verloop lager en het verandervermogen hoger. Dat mes snijdt aan meerdere kanten. Ook medewerkers willen zinvol, gezond, kwalitatief goed werk.

Maar tussen willen en doen; tussen herkennen en handelen zit het besluitvormingsproces over maatregelen en verandering. En daar gaat het vaak mis. Dan wordt de route tussen herkennen en handelen niet bewandeld. Dat kan dan een bron van werkstress worden: medewerkers worden niet ziek van problemen, maar van het onvermogen deze op te lossen. 

Kom naar deze dag en ontdekt nieuwe mogelijkheden om van belemmeringen kansen te maken om de veerkracht te versterken. Op deze pagina vind je een concrete datum of kun je je belangstelling registreren voor toekomstige edities.

De visie

De aanpassing aan veranderingen doet een beroep op de veerkracht van mensen. Mensen zijn flexibel, maar culturen en processen zijn dat niet. Bij complexe, langdurige en gestapelde aanpassingen is veerkracht van de organisatie een voorwaarde. Hoe ondersteunen we de veerkracht van mensen en organisaties optimaal? Wat betekent deze kennis voor de strategie en veranderaanpak? Wat betekent het voor jou en je rol? Daar is al veel over bekend. 

Tussen de beleidsplannen en de realisatie zit het veranderproces. De kwaliteit van de plannen en het proces bepalen in welke mate beleidsdoelen worden gehaald. Goed veerkrachtbeleid ondersteunt de realisatie van het beleid, zodat interventies die veerkracht van mensen en teams ten goede komen draagvlak genieten en ook daadwerkelijk worden toegepast, ondanks alle belemmeringen. In deze eendaagse leer je hoe je veerkracht met kennis en toepasbare instrumenten kunt verbeteren.

De leerdoelen:
  1. Basiskennis van veerkracht (beleid en theorie).
  2. De zes belangrijkste factoren om je beleid te realiseren. 
  3. Hoe je aansluitend op onderzoek gedragen besluitvorming krijgt over de keuze-opties om veerkracht te versterken.
  4. Hoe je investeringen in veerkracht bedrijfseconomisch kunt onderbouwen.
  5. Hoe je de verantwoordelijkheden zo kunt inrichten, dat een leercultuur ontstaat.
Onze aanpak

Jouw omgeving en vraagstukken staan centraal. Deze bijeenkomst leert de deelnemer te reflecteren op (onbewuste) opvattingen van deelnemers en leren van elkaar. We benaderen succesvol werkdrukbeleid als een 'wicked problem'; een complex vraagstuk. De belangrijkste werkdruktheorieën worden samenhangend en kritisch besproken. We geven ook een korte inkijk in de leergang veerkracht versterken.

Vanuit meer dan tien jaar diep doorleefde ervaring met aanpassingsprocessen in organisaties weten we dat het niet alleen om de aanpak, maar ook om de veranderaar - om jou - gaat. Je bent de verandering die je wilt bewerkstelligen. 

Deze dag wordt verzorgd met een online leeromgeving met relevante materialen, publicaties, klantcases, een interventiebeschrijving van het besluitvormingsproces, tools en een uitstekend diner. Schrijf je  in of zet je naam op de lijst van belangstellenden. 

Doelgroep
HR Businesspartners, organisatie-adviseurs, managers, veranderkundigen.
Maximaal 8 deelnemers.

*Tijd en plaats

Geboekt voor een specifieke dag? De bijeenkomst gaat door vanaf 5 deelnemers. 

Belangstellingsregistratie: zodra er voldoende inschrijvingen zijn plannen we gezamenlijk een datum. We spreken af in het 14e eeuwse Klooster Karel V, Geertebolwerk 1 Utrecht. 

Inloop: 13.00 uur
Start: 13.30 uur
Diner: 19.00 uur
Einde: 20.30 uur

Kosten p.p.€ 525,-

ex B.T.W

(635,25 incl b.t.w.)

volledig verzorgd

Direct boeken*
voor een specifieke dag

Liever een factuur? Lid van BA&O? Neem contact op.

Belangstellingsregistratie*
voor toekomstige edities

Docenten succesvol veerkrachtbeleid

man porttret

Maarten de Winter kerndocent

Maarten is masterdocent HR-strategie en Strategie bij Avans+ en heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het verbeteren van werkdrukbeleid in organisaties.

portretfoto vrouw met stippeltjes blouse
Marion van den Wittenboer  docent

Marion van den Wittenboer is een gecertificeerd Arbeids- en organisatiedeskundige met meer dan twintig jaar ervaring met werkdrukinterventies op individueel, team- en organisatieniveau.

>